Hvad tilbydes?

Børne- og ungesamtaler

Børne- og ungesamtaler er for børn og unge, der ikke trives på et eller flere områder af deres liv. Det kan være i familien, i skolen og/eller i sociale relationer med jævnaldrende. Samtalerne er fortrolige, og jeg deler kun samtalernes indhold, hvis jeres barn/ung har accepteret det.

Samtalernes fokuspunkt er at hjælpe barnet/den unge med at forstå og finde mening i sit indre følelsesliv og reaktioner med viden om, at der altid er en god grund til, at vi handler, som vi gør.

I samarbejde med barnet/den unge udarbejdes strategier, der kan understøtte barnet/den unges følelsesregulering og understøtte, at barnet/den unge undgår at reagere på måder, der er ubehagelig eller uhensigtsmæssige både for dem selv og dets omgivelser. 
Børn og unge, der har det svært, kan ofte opleve, at de er de eneste i verden, der har det som dem, og at det aldrig vil blive anderledes. De kan derfor ofte føle sig alene, forkerte, anderledes og ensomme.
I samtalerne deler jeg derfor (i anonymiseret form) andre børn og unges oplevelser, fortællinger og erfaringer med henblik på at modvirke denne oplevelse hos barnet/den unge. Formålet er desuden at inspirere til nye måder at forholde sig til og agere på i forhold til udfordringerne.

Familiebehandling

Ved familiebehandling og familiestøtte har jeg en helhedsorienteret og struktureret tilgang i arbejdet med familien. Jeg har fokus på pædagogisk behandlende og vejledende samtaler med hele familien, såvidt muligt og i det omfang det giver mening.  
Vi vil sammen arbejde hen imod udviklende og fremmende trivsel via redskaber og øvelser. F.eks. at indarbejde positive og udviklende rammer i hjemmet.

Familiebehandlingen kan bl.a. bestå af enkelt samtaler, forældresamtaler og familiesamtaler.

Jeg lægger vægt på at fremme barnets og forældrenes trivsel. Yderligere har jeg særlig fokus på barnets muligheder for opbygning af kompetencer til at kunne agere ligeværdigt både i familien og med jævnaldrende.

Anbragt barn/ung

Er I forældre til et barn som er anbragt udenfor hjemmet, kan der være svære følelser tilknyttet situationen, som kan være udfordrende at tale om.

Jf. Barnets lov yder jeg støtte til forældrene, hvis barn er anbragt. Jeg fungerer som støtteperson, familiebehandler og er bindeled imellem forældre, barn og anbringelsessted.

Ved møder og lign. imellem familien, det anbragte barn og instans, vil jeg være formidler i en fødselsmæssig svær situation.
Min afgørende rolle er at skabe en god relation til de forskellige parter, så der dermed kan opbygges tillid og respekt for hinanden, som skal skabe fundamentet for det gode og troværdige samarbejde.

Jeg beskæftiget mig en del med arbejdet indenfor anbringelsesområdet, og jeg ved derfor, hvor følsomt og sårbart det kan være for de involverede parter, og hvor altafgørende tillid er.

Trivsel I Sigte har fokus på at formidle indsatsen imellem alle parter, så der dermed opstår en gensidig forståelse af anbringelsessituationen, som skal danne grundlag for det gode samarbejde.

Støtte i hjemmet

Jf. Servicelovens §85 kan familiebehandling ligeledes bestå af støtte i hjemmet for unge mellem 18-30 år, som bor i egen bolig, og som af forskellige årsager kan være udfordret i livet.
Jeg har meget erfaring med dette område og ved derfor, hvor altafgørende denne støtte er for den enkelte.  

Støtten består i:
· At etablere eller genetablere og fastholde sociale relationer. Både i og udenfor familien.
· At støtte og vejlede den unge i struktur og overblik over dagligdagens gøremål.
· At vejlede den unge i beskæftigelses- og uddannelsesretning.
· At tage og have kontakt til offentlige instanser, tjekke e-boks, mailbeskeder og lign.
· At give vejledende og støttende samtaler omkring den unges selvværd og værktøjer til at den unges liv udvikles i en positiv retning.